Veelgestelde vragen

Tim

Op welke locatie bent u gevestigd?
Fotoshoots die zich in de studio plaatsvinden doe ik ’s-Hertogenbosch. De locatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en ligt in de buurt van de snelweg. Fotoshoots op een buitenlocatie doe ik door heel Nederland. Meer informatie daarover kun je vinden op de tarievenpagina.

Mag ik iemand meenemen?
Natuurlijk mag je iemand meenemen als jij dit fijn vind! Ben je jonger dan 16 jaar, neem dan zelfs altijd iemand (een ouder bijvoorbeeld) mee. Wanneer het je eerste fotoshoot is en je een beetje zenuwachtig bent, denk er dan goed over na wie je meeneemt. Hoe goed bedoelt dan ook, als de persoon in kwestie je nerveuzer maakt dan je al bent is dat zichtbaar op de foto’s. De fotoshoot gebeurt helemaal op jouw manier en jouw wensen staan centraal. Wel verzoek ik je om niet meer dan één persoon mee te nemen, want ook als fotograaf kan je afgeleid worden door de omgeving!

Vinden de fotoshoots binnen in de studio of buiten plaats?
Waar de fotoshoot plaatsvind is afhankelijk van de persoon die voor de camera staat, beide is mogelijk voor mij. Vaak merk ik wel dat mensen in de buitenlucht meer op hun gemak zijn dan in een studio, dus daar werk ik dan ook het liefst. In de herfst- en wintermaanden is het dan wel weer prettiger om in de studio te werken, omdat het weer en de temperatuur dan wisselvallig is.

Moet ik de visagie zelf regelen of word dit voor mij gedaan?
De meeste mensen kiezen ervoor om de visagie zelf te regelen. Wil je je echter als een écht fotomodel voelen dan is het ook mogelijk om de visagie te laten verzorgen. Bij het boeken van de fotoshoot kun je aangeven dat je interesse hebt in het ‘uitgebreid extra’ pakket en dit word dan allemaal voor je geregeld.

Wie is de man achter de camera?
Heyo! Mijn naam is Tim Verhoeven en ik ben de oprichter van deze website. Mijn interesses zijn zijn lezen, schrijven en foto’s maken. Op deze website zal je naast foto’s dus ook door mij geschreven reviews tegenkomen, met name over video games en software. Van mijn laatste hobby, fotografie, heb ik tevens mijn beroep gemaakt. Een hele poos geleden ben ik begonnen met het fotograferen tijdens concerten en inmiddels ben ik huisfotograaf bij twee concertzalen, W2 Poppodium en Groene Engel.

Er was daar toch wel iets wat ik miste: de interactie met de personen die ik fotografeerde. Een artiest doet zijn/haar eigen ding en als fotograaf heb je geen eigen inbreng. Dat is voor mij de reden geweest om mij ook met modelfotografie bezig te houden. Mijn passie ligt hierbij om een verhaal te vertellen en het gebruik maken van daarbij passende accessoires en/of omgeving. Dit kan zowel in de outfit waar jij je het mooist in voelt, alsmede in kostuum. De keuze ligt hier totaal bij jou, voor mij zijn plezier en een fantastisch eindresultaat het belangrijkst.