VR Cover

Vanaf februari 2020 worden er ook reviews van accessoires gemaakt. De eer voor de aftrap is aan VR Cover, hiervan heb ik de Facial Interface & Foam Replacement Basic Set for Oculus™ Quest getest.

Voor $29,- krijg je:

1 x Facial Interface (black)

1 x PU Leather Foam Replacement (standard)

1 x PU Leather Foam Replacement (comfort)

Dat lijkt een flink prijskaartje en het is dan ook zeker niet goedkoop te noemen. Maar de Oculus Quest vind ik een prachtig apparaat, alleen het draagcomfort laat echt te wensen over. Niet alleen het gewicht is aan de hoge kant doordat alle hardware in de headset zelf zit, ook de cover raakt snel doorweekt met zweet wanneer je een intens potje Beat Saber aan het spelen bent. Nu heeft VR Cover daar een handige accessoire voor bedacht. Een nieuwe inlay voor de headset waarbij er kussentjes met verschillende maten verkrijgbaar zijn. Zelf maak ik gebruik van de dikste variant.

Als een brildrager zet ik meestal mijn bril af voordat ik de Quest opzet. Er zit wel een spacer bij om de afstand iets groter te maken maar hierdoor valt er weer teveel licht naar binnen wat de ervaring wat minder maakt. Een bijkomend voordeel van de VR Cover is dan ook dat door de dikte ik mijn bril weer op kan houden zonder bang te zijn dat de glazen de lenzen bekrassen.

De kussentjes zijn gemaakt van vegan leder. Dus veganisten hoeven niet bang te zijn dat er onnodig dieren gestorven zijn voor een beetje comfort. Je zou zelfs kunnen stellen dat het gebruik van een VR Cover zelfs milieubewuster is aangezien ze makkelijker schoon zijn te maken door het gladde materiaal. Hierdoor blijven er minder bacteriën achter en gaat je headset dus ook langer mee. Daarnaast kun je ze ook snel wisselen als je met meerdere personen bent. Je hoeft dus nooit meer met andermans zweet op je hoofd rond te lopen!

Er is tevens nog een uitbreiding beschikbaar voor de VR Cover. Dit zijn katoenen hoesjes die gemakkelijker van de headset te verwijderen zijn. Niet alleen is dit makkelijker, maar deze zijn ook nog eens uit te wassen. Komen er regelmatig mensen over de vloer die je headset eens uit willen proberen dan zou dit een mooie toevoeging kunnen zijn. Zelf heb ik ze echter niet getest dus hoe goed ze in de praktijk werken kan ik geen uitspraken over doen.

Conclusie

Hoewel ik in het begin al aangaf dat de VR Cover een behoorlijk prijskaartje heeft is deze het dubbel en dwars waard. Het is een essentiële accessoire voor iedere eigenaar van een Oculus Quest. Het cijfer dat deze cover krijgt is een 8/10. Verbeterpunten zouden liggen in het meeleveren van de katoenen hoezen in plaats van hier een apart product van te maken. Maar ook zonder dit is het een aanrader om te bestellen. Dit kan heel gemakkelijke via de volgende link: https://vrcover.com/product/oculus-quest-foam-and-interface-basic-set/ (geen affiliate link)