Shank 2

Shank 2, een game waar moorden net zo makkelijk is als een eitje bakken. Net als in het eerste deel heb je hier ook weer de mogelijkheid om met een grote diversiteit aan wapens verschillende vijanden te verslaan. Haal je kettingzaag maar weer tevoorschijn, dit word weer een gruwelijk bloederige rit!

Je speelt als Shank, een brede kerel met een tal van wapens. Meteen vanaf het eerste introductiefilmpje spring je al meteen in het verhaal. Wel wordt er rustig eerst verteld hoe de besturing in elkaar steekt, hoe je verschillende aanvallen kunt combineren en natuurlijk op wie je je woede kan africhten. Het is fijn dat er zo’n korte tutorial in het begin zit, zodat je direct al een beetje het gevoel krijgt hoe de game in elkaar zit.

Tegenwoordig zijn veel games in 3D, maar Shank gaat gewoon weer terug naar het ouderwetse 2D. Dit is overigens helemaal geen probleem want het speelt heerlijk weg. Vooral bij het springen kreeg ik een goed gevoel, het rennen en springen lijkt een beetje op de 2D versies van Assassin’s Creed. Daar houd de vergelijking dan ook wel mee op, want Shank is niet zo van het stilletjes omleggen. Je hebt verschillende soorten aanvallen. Zo kun je met messen vechten, waarbij je minder schade aanricht, maar wel sneller bent. Ook kun je ervoor kiezen om je kettingzaag erbij te pakken, die overigens érg handig is als je vijand op de vloer ligt. Daarnaast heb je ook nog de bekende langere afstandswapens zoals pistolen en granaten.

Terwijl je rustig het verhaal doorloopt speelt er een heel tof muziekje op de achtergrond. Dit past echt volledig bij de game en de adrenaline gaat dan ook door heel je lijf heen. Op grafisch gebied is Shank 2 een stuk verbeterd. Zo ziet alles er nét wat scherper uit en naar mijn idee zijn er ook meer vijanden op het veld dan voorheen. Het leuke is dat alles in een cartoon achtig stijltje is gedaan, van de in game beelden tot de tussenfilmpjes. Nergens kom je hier onafgewerkte randjes tegen en het is dus fantastisch om naar te kijken.

De moeilijkheidsgraad is in Shank 2 precies goed genoeg. Vijanden kunnen soms best wel pittig zijn, maar met flesjes drank is je levensbalk weer een stukje bijgevuld. Wel is het goed oppassen wanneer je deze inneemt, want schaars zijn ze zeker! Met de replay value zit het ook goed. Zo zijn er verschillende modi te spellen waaronder de nogal pittige survival-mode. Hierin moet je verschillende vlagen vijanden zien te verslaan, die wel steeds beter worden. Concentratie is hier dus wel een must.

Conclusie

Shank 2 is net als het eerste deel weer een topper geworden. Het speelt heerlijk vlot weg en zelfs na het uitspelen van de verhaallijn heb je nog genoeg te doen. Ik zeg, nu kopen!

Geluid 25/30

Graphics 25/30

Gameplay 25/30

Replay Value 8/10

————————–

Totale score 83/100