Hellsplit: Arena

Zwaardvechten en de middeleeuwen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Series zoals Game of Thrones of Vikings met epische gevechten waarbij je met een zwaard en schild een hele horde vijanden aanvalt is geweldig om te zien. Toen ik een VR headset had gekocht was dat ook iets waar ik naar zocht, want hoe tof zou dat zijn? Nu maar hopen dat Hellsplit dat goed heeft aangepakt….

In Hellsplit speel je echter niet tegen gladde nobele ridders, maar tegen halfvergane zombies die met een rotvaart op je afkomen. Dat klinkt misschien niet zo heel spannend, maar als het lijkt alsof alles om je heen echt is maakt het een behoorlijke indruk. Wanneer ze dan ook nog eens helemaal wild om zich heen gaan slaan om je van kant te maken moet je stevig in je schoenen staan om daar nog iets tegen te doen. Maar ik heb mezelf kunnen vermannen en heb de controllers stevig vastgepakt.

Wat mij meteen heel positief is opgevallen zijn de graphics. De game ziet er ontzettend goed uit en de omgevingen en de vijanden komen dan ook heel realistisch over. Je vergeet dit al snel want zodra de eerste zombie op je af komt stormen met een zwaard ben je meer bezig om jezelf in leven te houden dan dat je kunt genieten van de mooie omgevingen. Maar het is mooi om te zien wat ze teweeg hebben weten te brengen terwijl de performance op mijn AMD RX580 toch prima verliep. Dit heb ik wel eens anders gezien met VR titels van deze grafische kwaliteit.

Maar hoe mooi een omgeving ook kan zijn alles valt of staat met de uitwerking. Gelukkig worden de bewegingen soepel opgepakt en je bent dan ook heel vrij in het besturen van je personage. Soms komt het echter voor dat je armen een hele vreemde hoek maken terwijl dan in het echt natuurlijk niet gebeurd. Maar dat zijn helaas eerder limieten van de ingebouwde Oculus camera’s dan dat het aan het spel ligt.

Het geluid is ook prima maar niet zo heel noemenswaardig te noemen. Het is niet echt repetitief maar echt pakkend is het ook niet. Wel is de replaywaarde echt fantastisch. Je kunt keer op keer een nieuw spel starten en het voelt als nieuw. De vijanden zijn slim maar maken het nooit té moeilijk. Maar het blijft een uitdaging die ik maar wat te graag aanga. Er zijn verschillende wapens die je kunt gebruiken en allemaal hebben ze ook een eigen gevoel wat ze meegeven. Het is dus niet simpelweg een andere skin maar je krijgt ook een heel ander resultaat.

Conclusie

Hellsplit is een soepele en vermakelijke game. Je kunt je hier uren mee vermaken zonder dat het saai begint te worden. Voor mij is dit dan ook zeker één van de betere VR titels te noemen. Wanneer je hem koopt zal je daar dan ook niet snel spijt van krijgen!

Geluid 21/30

Graphics 27/30

Gameplay 30/30

Replay Value 10/10

————————–

Totale score 88/100